امروز از داکت اسپلیت برای تامین سرمایش و گرمایش در محیط های اداری و مسکونی استفاده می کنند. استفاده از داکت اسپلیت ها در دو دهه اخیر بسیار رواج یافته است. استفاده از داکت اسپلیت ها برای تهویه مطبوع فضای آپارتمان، دفتر کار بسیار مرسوم گردیده است. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می خواهید داکت اسپلیت بخرید و لی نمی دانید از چه اسپلیتی یا چه نوع ظرفیتی خرید کنید. کافی است برای خرید داکت اسپلیت از آرتانسیم مشاوره بگیرید. برای نوشتن مقاله داکت اسپلیت چیست و چه نوع کاربردی دارد؟ از سایت تخصصی آرتانسیم تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع داکت اسپلیت چیلر فن کویل و هواساز کمک گرفته ایم.
داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت یا همان اسپلیتهای خانگی از رایجترین سیستمهای تهویه مطبوع در دنیا میباشد و تعداد زیادی از افراد برای تهویه هوا به شکل مناسب از این دستگاه بهره میبرند. در حقیقت اسپلیت به شکل کلی از دو بخش یا قسمت کندانسور و هواساز تشکیل شده است و به وسیله مجموعهای از لوله هایی از جنس مس بهم وصل شده اند.
لازم به ذکر است که نباید کندانسور را با کولرهای موجود اشتباه گرفت زیرا کارکرد و همچنین سیستم داکت اسپلیتها اساسا با کولر متفاوت است.
داکت اسپلیتها انواع مختلفی دارند و و باید خاطر نشان کرد که تولید این نوع محصول در مدلهای مختلفی صورت میگیرد و هر کدام از آنها نیز میتواند انتخاب و یا گزینهای مناسب برای محل استفاده و کاربرد آن باشد.
انواع داکت اسپلیت ها
داکت اسپلیتها به لحاظ نوع نیرو محرکه کمپرسور، به دو دسته تقسیم میشوند که شامل دسته معمولی و دسته اینورتر میباشند.
منظور از اینورتر در حقیقت استفاده از فناوری دور متغیر است که در آنها متفاوت میباشد. میتوان گفت که از بزرگترین وجوه تمایز و اختلاف بین داکت اسپلیت اینورتور و نوع معمولی آن، در سرعت متغیر آن است چون در نوع معمولی این سرعت به شکلی ثابت میباشد.
مزیتهای مدل اینورتر اسپلیت
از جمله مزیتهایی که مدل اینورتر اسپلیت دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقرون به صرفه بودن
- صدای کم
- سرعت بیشتر در سرمایش و گرمایش
- داشتن عمر مفید بالاتر
داکت اسپلیت چگونه کار می کند؟
عملکرد این دستگاه شبیه به اسپلیت میباشد و در واقع تفاوت کولر گازی با اسپلیت تنها در نام این دو است چرا که اسپلیت نام لاتین کولر گازی است و تفاوت چشمگیری بین این دو وجود ندارد.
نام کولر آبی هم بر این اساس نامگذاری گردیده است که در آن برای خنک سازی محیط از آب بهره گیری می شود که البته برای کولر گازی نیز همین موضوع صدق میکند.
در ضمن از گازهای 22R برای خنک سازی توسط اسپلیت معمولی و 410R برای خنک سازی توسط اینورتر استفاده میگردد.
همانطور که پیش از این هم اشاره شد، در داکت اسپلیت دو قطعه اصلی که همان کندانسور و هواساز هستند، توسط یک لوله مسی به هم وصل میشوند و انتقال هوای خنک به داخل هواساز را انجام میدهند.
بعد از آن نیز با استفاده از فیلترهای داخل هواساز، هوای تمیز و فیلتر شده با استفاده ازکانال به محیط مورد نظر انتقال پیدا میکند.
اسپلیت از چه قطعاتی تشکیل شده است
از جمله قطعات تشکیل دهنده داکت اسپلیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمپرسور
- پروانه
- فین
- دینام
- فیلتر
- هواساز
- کویل
- سینی
- اوپراتور
- دینام و غیره
اجزای اسپلیت کدامند
داکت اسپلیت دارای اجزای مختلفی میباشد اما اصلی ترین بخش آن را یونیت داخلی، یونیت خارجی، لوله های مسی، کانالها و همچنین دریچه های ورود هوا به محیط مورد نظر و ترموستات دیواری تشکیل میدهند.
در ادامه و بخش پایانی این مقاله به توضیح این بخشها و همینطور ارتباط هر بخش با اجزای دیگر میپردازیم:
لوله مسی: یونیت داخلی و خارجی توسط این لوله به هم وصل می شوند و گاز مبرد خنک را هم بوسیله این لوله به یونیت داخلی میرود.
یونیت خارجی: کندانسور و یا یونیت خارجی در بیرون از ساختمان و در فضاهای باز نصب میشود و در فرایند سرمایش، گاز مبرد بوسیله کمپرسور در این یونیت خنک میشود.
یونیت داخلی: یونیت داخلی و یا همان هواساز در داخل ساختمان و معمولا در زیر سقف کاذب تعبیه میگردد و هوای موجود در این یونیت نیز بوسیله فرایند تبادل حرارتی با گاز مبرد خنک میشود.
دریچه ها: در بخش انتهایی کانالها دریچه هایی تعبیه گردیده اند که هوای سرد و یا گرم را به اتاق منتقل می کنند.
کانالها: کانالها به شکل گرد و یا چهار گوش هستند. کانال ها یونیت داخلی را به دریچه ها وصل می کنند. همچنین هوای سرد شده را از یونیت داخلی به سمت دریچه و فضای مد نظر هدایت می کند.
ترموستات: سرعت کارکرد فن، تنظیم دما و غیره بوسیله ترموستات دیواری مدیریت و کنترل میشود.
نصب داکت
برای نصب، خرید و مشاوره خرید داکت اسپلیت شما می توانید با مراجعه به فروشگاه آرتا نسیم داکت اسپلیت ها را با یکدیگر مقایسه کنید. همچنین جهت مشاوره بیشتر با کادر مجرب آرتا نسیم تماس بگیرید.